5 بازی جدید سال 2018 که باید بشناسید!
- برند های موفق
- خرداد 7, 1397
داستان برند بیک : بیک یک اسم به یادماندنی است! در ذهن نسلی که نوشتن را با آن آغاز کردند و همراه همیشگی آنها بوده است. خودکاری با بدنه شفاف شش وجهی که محفظه جوهر درون را قابل رؤیت می ساخت. در واقع خودکارهایی که امروز در بازار با شکل و شمایل متنوع مشاهده میکنیم، همه از یک طراحی پایه بهره میبرند که برای اولین بار توسط بیک طراحی و تجاریسازی شده است. بیک نه تنها بنیاگذار این طرح از خودکارها، بلکه اصلیترین علت تسهیل نوشتن با استفاده از جوهر روی کاغذ است.
خودکار بیک نام رایج خودکار مدل بیک کریستال ( Bic Cristal) در ایران است. بارون مارسل بیک فرانسوی در کشور فرانسه به تولید خودکارعلاقه مند شده بود. وی در سال 1950 امتیاز تولید خودکار در اروپا را دریافت کرد و رسما کار خود را در پاریس آغاز کرد. تا سال 1953 برند بیک با حروف bich به عنوان نام خانوادگی مارسل بیک نوشته میشد.با پیشنهاد حذف حرف h از برند بیک،توسط مشاوران تبلیغاتی او، پس از سال 1953برند بیک باحروف bic شناخته می شد. بیک تا سال ۱۹۶۱ لوگوی شناخته شدهای نداشت تا اینکه ساوانیاک در سال ۱۹۶۱ لوگوی معروف بیک را طراحی کرد که Bic Boy نام دارد. بیک با تکیه بر یگانه محصول خود موفق شد تا پایان دههی هفتاد میلادی وارد تمام بازارهای جهانی شود.
مرتبط بخوانید: مراحل بازاریابی محتوا
پرفروشترین خودکار دنیا
داستان برند بیک
بیک در ۳ سال اول عرضهی خودکار کریستال خود به بازار، یعنی از سال ۱۹۵۰ تا ۱۹۵۳ موفق شد تا بیش از ۱۲۰ میلیون عدد از این خودکارها را به فروش برساند. فروش خودکار بیک به اندازهای بالا بود که شرکت قادر به پاسخگویی به تقاضای بازار نبود. از اینرو این شرکت ناگزیر کارخانهها و شعبات زیادی را در کشورهای دیگر تاسیس کرد، بطوریکه تولید و عرضهی بیک تا سال ۱۹۵۶ در اروپای غربی، آمریکای جنوبی و آفریقا آغاز شده بود. بیک برای ورود به بازار آمریکا پیشنها تصاحب شرکت واترمن را ارائه کرد و با پرداخت یک میلیون دلار در سال ۱۹۵۸، این شرکت را ازآن خود کرد. بیک با خرید واترمن وارد بازار آمریکا شد، اما برند واترمن نیز تا به امروز به عنوان یک زیرمجموعهی مستقل تحت نظر بیک فعالیت کرده و در واقع برند لوکس کمپانی فرانسوی است. تا سال ۲۰۰۶ میلادی ۱۰۰ میلیارد عدد از این مدل خودکار به فروش رسیده که به این ترتیب مقام پرفروشترین خودکار دنیا را در اختیار دارد
طراحی نوآورانه بیک
خودکار کریستالی بیک به دلیل بهرهگیری از یک طراحی صنعتی نوآورانه و مقبول در موزهی هنرهای مدرن نیویورک پذیرفته شده است. براساس اطلاعات ارائه شده طراحی ۶ ضلعی بدنه از مدادهای چوبی الهام گرفته شده که غلت خوردن خودکار روی سطح صاف را کاهش میدهد. همچنین باید به پایین بدنهی شیشهای اشاره کرد که با بهرهگیری از یک شکل سه ضلعی، قرارگرفتن خودکار بین انگشتان دست را برای نوشتن بسیار کاربردی میکند. استفاده از پلیپرولین شفاف برای بدنه باعث شده تا محفظهی جوهر پلاستیکی شفاف به راحتی دیده شود. همچنین سوراخ کوچکی در بدنه تراشیده شده تا فشار هوای درون خودکار با بیرون به یک اندازه باشد.
تنوع محصولات بیک
در آغازین روزهای دههی هشتاد میلادی، خودکارهای بیک در تمام ۵ قارهی جهان به فروش میرسید و مارسل بیک موفق شده بود تا بازار را بصورت کامل در اختیار خود داشته باشد. موفقیت در بازار خودکار باعث شد تا مارسل بیک سودای تولید محصولات دیگری را باهمان سیاست خودکاردرسرپروراند.خودکار، فندک و خودتراش سه محصول اصلی بیک هستند.
بیک در سال ۱۹۷۳ میلادی فندکهای بیک را رونمایی و راهی بازار کرد. فندکهای بیک نیز با بهرهگیری از پلاستیک و درعین حال کیفیت بالا، موفق شد تا همچون خودکار مشتریان زیادی را به خود جلب کند. هر فندک بیک قادر است تا بیش از ۳٫۰۰۰ بار روشن شود. در حال حاضر فندک بیک بیش از ۳۵.۵ درصد از درآمد سالیانهی این کمپانی را به خود اختصاص داده است که آمار بسیار جالب توجهی است. موفقیت فندک باعث شد تا مارسل بیک دوباره حوزهی جدیدی را برای ورود انتخاب کند. ورود به بازار خودتراشهای یکبار مصرف به معنای آغاز جنگ با ژیلت بود. بیک با استفاده از همان سیاستی که در خودکار و فندک به کار گرفته بود، بازار ژیلت را نیز به راحتی ازآن خود کرد در حال حاضر، بیش از ۲۳.۸ درصد از درآمد سالیانهی بیک از فروش خودتراشهای یکبار مصرف به دست میآید. ظهور خودتراشهای یکبار مصرف بیک، ضربهی بزرگی به بازیگر قدیمی این بازار یعنی ژیلت بود. در حال حاضر بیک سومین بازیگر بزرگ خودتراشهای یکبار مصرف در بازار جهانی است.
مارسل بیک با موفقیت در سومین تلاش خود، ورود به بازارهای دیگری را نیز امتحان کرد، اما هیچ یک از تلاشهای جدید وی به موفقیت ۳ محصول ابتدای موفق نبوده و حتی با شکست نیز روبرو شدند. در سال ۱۹۹۴ پس از مرگ مارسل بیک، برونو بیک، پسر وی سکان هدایت کمپانی را در دست گرفته است .
مرتبط بخوانید: داستان برند بیژن + دلیل موفقیت آن
بیک در ایران
داستان برند بیک
در طی سالهای واردات خودکار به ایران، مردم به نوشتن با آن عادت کرده بودند و فروش آن گسترش پیدا کرده بود. خانواده رفوگران که سالها در تجارت نوشت افزار و خودکار مشغول بودند به تاسیس کارخانه تولید خودکار بیک در سال 1342 اقدام نمودند. پس از تاسیس کارخانه، قالب بدنه خودکار از میلان ایتالیا و ماشین تزریق پلاستیک متناسب با ظرفیت آن قالب از نورنبرگ آلمان خریداری شد و بدین ترتیب شرکت صنعتی (قلم خودکار) راه اندازی شد. پس از تاسیس کارخانه سه ماه طول کشید تا اولین محصول به بازار آمد. بخشی از تولیدات خود را به فرانسه فرستادند شرکت بیک از کیفیت محصول اظهار رضایت نمود. فروش شرکت از تعداد 500 هزار در سال 1341 به بیش از 100 میلیون افزایش یافت. شرکت بیک فعالیت خود را از عرصه نوشت افزار به سایر زمینه های تولیدی گسترش داد و تعدادی دیگر از فرآورده های بیک را در ایران تولید نمود و در سال 1375 کارخانه عطر بیک را از فرانسه خریداری نمود. علت رویکرد شرکت به تولید عطر، این بود که مخارج گمرکی واردات عطر به ایران زیاد بود و کاهش قیمت با تولید آن در ایران ممکن بود و بدین ترتیب با جلب رضایت بیک فرانسه این کار در ایران آغاز گردید.