داستان برند DHL : غول حمل و نقل!
- داستان برند
- شهریور 5, 1398
گروه پنتازوم در این مطلب برای شما خوانندگان عزیز داستان یکی از بزرگترین شرکت های کامپیوتری حال حاضر در یعنی شرکت مایکروسافت جهان را نوشته است. امیدواریم از خواندن آن لذت ببرید.
شرکت مایکروسافت از بزرگ ترین و نام آشناترین برند های کامپیوتری حال حاضر در جهان می باشد. ساختمان مرکزی این شرکت در شهر واشنگتن دی سی قرار دارد. این شرکت در ۴ آوریل سال ۱۹۷۵ توسط دو دوست صمیمی یعنی بیل گیتس و پل آلن تأسیس شد. شرکت مایکروسافت در زمینهی تولید، صدور مجوز و فروش انواع لوازم مخصوص کامپیوتر فعالیت میکند. این شرکت شهرت اصلی خود را مدیون فروختن سیستم عاملهای ویندوز و محصولات نرمافزاری همچون آفیس است. از دیگر محصولات معروف این شرکت می توان به کنسول بازی ایکس باکس و تبلتها و لپتاپهای سرفیس نیز اشاره کرد. این محصولات نیز به نوبه خود در تثبیت کردن شرکت مایکروسافت در دنیای فناوری نقش مؤثری داشتهاند.
تاریخچه شرکت مایکروسافت
پل آلن و بیل گیتس، از زمان کودکی خود دوستان صمیمی یکدیگر بودند. هر دوی آنها استعداد زیادی در زمینه دنیای کامپیوترها داشتند و علاوه بر آن نسبت به دنیای کامپیوتر ها ابراز علاقه زیادی از خود نشان می دادند. این دو دوست در سال ۱۹۷۲ تصمیم گرفتند تا با کمک یکدیگر، شرکتی کاملاً مستقل برای خودشان تأسیس کنند. نتیجه اولین همکاری آنها، شرکت Traf-O-Data بود که یک نرمافزار جهت کنترل کردن ترافیک بود. در زمانی که بیل گیتس در دانشگاه هاروارد آمریکا مشغول به تحصیل بود، آلن مدرک دانشگاهی خود را از دانشگاه ایالتی واشنگتن دریافت کرد.
در ژانویهی سال ۱۹۷۵، یک مجله معروف که در زمینه کامپیوتر مطلب می نوشت، یک مقاله جدید در مورد کامپیوتر جدید Altair 8800( آلتیر ۸۸۰۰ نام یک ریز رایانهٔ موفق بود.) منتشر کرد. این دو دوست با مطالعهی این مقاله علاقهمند شدند که یک کامپایلر (برنامه ای کامپیوتری که متنی از زبان برنامهنویسی سطح بالا را به زبانی سطح پایین تبدیل میکند.) زبان BASIC (یکی از زبانهای برنامهنویسی سطح بالا و در عین حال ساده.) برای این دستگاه تولید کنند. آنها با مدیر شرکت MITs، تولیدکنندهی این کامپیوتر تماس گرفتند و مدعی شدند که یک کامپایلر برای این دستگاه آماده کردهاند. البته ادعای آن ها حقیقت نداشت؛ چرا که آن دو اصلا به این دستگاه دسترسی نداشتند.
پل آلن و بیل گیتس
در هر صورت مدیر شرکت قبول کرد که با آن ها یک ملاقات حضوری داشته باشد و پس از آن، بیل و پل توانستند او را مجاب کنند که مهلت زمانی برای درست کردن یک شبیه ساز برای این سیستم به آن ها بدهد. بنابراین آن دو شروع به برنامهنویسی یک شبیهساز برای این سیستم کردند. پل وظیفه داشت شبیهساز دستگاه را توسعه دهد و بیل وظیفهی برنامه نویسی کامپایلر را بر عهده داشت. در نهایت در روز ملاقات حضوری در آلبوکرکی (شهری در ایالت نیومکزیکو)، توانستند مدیر شرکت را برای توسعهی کامپایلر اصلی راضی کنند.
مرتبط بخوانید:داستان برند رولکس
پل و بیل چهار ماه بعد یعنی در آوریل سال 1975 شرکت مایکروسافت را تأسیس کردند. نام شرکت مایکروسافت را آلن پیشنهاد کرد که ترکیبی از کلمات مایکروسیستم و سافتور است. بیل گیتس از همان ابتدا به عنوان مدیرعامل شرکت مشغول به کار شد. سپس در ژانویهی سال ۱۹۷۹، دفتر اصلی شرکت مایکروسافت به بلویو در واشنگتن دی سی منتقل شد.
آغاز فعالیت های شرکت مایکروسافت
در ۱۹۹۴ مایکروسافت اولین دانشنامه قابل اجرا بر روی کامپیوتر به نام انکارتا (دانشنامه دیجیتال چندرسانهای) را راه اندازی کرد. شرکت مایکروسافت جهت ساخت سرگرمی های چند منظوره ای با شرکت دریم ورکس در سال 1995 همکاری کرد و جهت ادامه همکاری یک شرکت جدید تاًسیس کرد. در همان سال شرکت مایکروسافت سیستم عامل ویندوز 95 را روانه بازار کرد. پخش کردن این سیستم عامل باعث شد که مایکروسافت از حالت تجارت محور خارج شود و آن را یک شرکت مشتری محور قلمداد کنند. در سپتامبر همان سال دولت چین سیستم عامل ویندوز را به عنوان سیستم عامل رسمی کشورش انتخاب کرد و از شرکت مایکروسافت خواست تا نسخه چینی ویندوز را برایشان آماده کند. از دیگر کار هایی که بیل گیتس برای این شرکت انجام داد می توان به وارد کردن مایکروسافت به دنیای اینترنت و راه اندازی وب تی وی اشاره نمود.
شروع کار سیستم عامل
ویندوز
شرکت مایکروسافت برای اولین بار در سال 1980 وارد عرصه ساخت نرم افزار شد. آنها اولین سیستم عامل خود را بهصورت نسخهای از یونیکس با نام زنیکس عرضه کردند. البته حضور فعال شرکت مایکروسافت در زمینه ساخت سیستم عامل با عرضهکردن MS-DOS(سیستم عامل معروف مایکروسافت) شروع شد. مهم ترین همکاری شرکت مایکروسافت در زمینه ساخت و تولید سیستم عامل با شرکت IBM بود. این شرکت برای توسعهی سیستم عامل کامپیوترهای شخصی خود ابتدا با شرکت معروف دیجیتال ریسرچ وارد مذاکره شد. پس از آن که دو طرف نتوانستند به نتیجه مطلوب برسند ، IBM تصمیم گرفت تا با شرکت مایکروسافت وارد مذاکره شود. نتیجهی مذاکرات این دو شرکت قراردادی بود که طبق قوانین آن، مایکروسافت باید نسخهای از سیستمعامل CP/M برای کامپیوترهای شخصی IBM استفاده می کرد. بیل گیتس برای اینکه قرارداد را اجرا کند یک نسخه از سیستمعامل 86-DOS را به قیمت ۵۰ هزار دلار از شرکت کامپیوتری سیاتل پروداکتس خرید. پس از اینکه تغییرات اساسی در این سیستمعامل انجام شد ، مایکروسافت آن را با نام MS-DOS برای کامپیوترهای IBM عرضه کرد. شرکت IBM اسم این سیستمعامل را به PC DOS تغییر داد.
مرتبط بخوانید: داستان برند شنل
متأسفانه پل آلن در همین سال ها به علت ابتلا به سرطان خون از شرکتی که با دوستش تأسیس کرده بود استعفا داد.
XBOX360، نوآوری در سخت افزارهای مایکروسافت
ایکس باکس 360
تا سال ۲۰۰۵، ایکس باکس در بازار فروش کنسول های بازی در آمریکا در رده دوم پس از پلی استیشن ۲ سونی و قبل از گیم کیوب نینتندو قرار داشت در صورتی که در بازار جهانی از هر دو عقب تر بود. اما با این وجود، نسبت به پلی استیشن 2 فروش بسیار کمتری داشت. فروش بسیار کم ۲۲ میلیون دستگاه بازی در مقایسه با فروش بیش از ۱۰۰میلیون دستگاه پلی استیشن ۲، بنابراین شرکت مایکروسافت در آن سال ضرر سنگینی متحمل شد. که برآورد آن تا 4 میلیارد دلار می باشد.
در نوامبر سال ۲۰۰۵، شرکت مایکروسافت دومین کنسول بازی خود را با نام ایکس باکس ۳۶۰ به بازار عرضه کرد. این شرکت در زمینه رقابت با کنسولهای بازی پلی استیشن و گیم کیوب نینتندو با توجه به ضرر مالی سنگینش تجربیات خوبی بدست آورد و این بار توانست کنسولی بسیار کاملتر و بهتر نسبت به کنسول اول خود به بازار عرضه کند. این کنسول جدید در دو مدل با نامهای “Premium” و «Core System» عرضه شد. نسخهٔ « Premium» این کنسول دارای دسته بیسیم، هارد درایو، ریموت کنترل و هدست میباشد ولی نسخهٔ «Core System» شامل دسته سیمی و بدون هارد درایو و وسایل جانبی میباشد. به همین علت مدل premium بسیار محبوب تر از مدل دیگر شد. ایکس باکس ۳۶۰ تقریباً یک سال زودتر از رقیبان خود یعنی پلی استیشن ۳ و نینتندو Wii به بازار عرضه شد. این کنسول بازی علاوه بر قدرت سختافزاری، دارای طراحی فوقالعاده زیبایی میباشد. ایکس باکس ۳۶۰ فروش بسیار بهتری نسبت به کنسول قبلی مایکروسافت داشت. نسخه بعدی ایکس باکس نیز با نام XBOX ONE نیز به بازار عرضه شدهاست ولی با آمدن پلی استیشن 4 شرکت سونی و مقایسه های به انجام آمده توسط آمار خواهان کمتری پیدا کرد.
مرتبط بخوانید: برند های برتر دنیا
وضعیت کنونی شرکت مایکروسافت
شرکت مایکروسافت
در سال ۲۰۱۵، فعالیتهای شرکت مایکروسافت را می توان به سه بخش اصلی تقسیم کرد. از این بخشها می توان به «فرآیندهای تجاری و تولیدی» اشاره کرد. این بخش را میتوان بخش خدمات تجاری و محصولات B2B نامید. نسخههای تجاری نرمافزارهای آفیس، اسکایپ، اکسچنج و …….. از محصولات این بخش هستند. از معروف ترین وبسایت های تحت حمایت این بخش، وبسایت لینکدین می باشد.
بخش دوم، بخش «رایانش هوشمند ابری» نام دارد. این بخش شامل خدمات سرور و رایانش ابری مانند Microsoft SQL Server، ویندوز سرور و …… می باشد.
مرتبط بخوانید: عکاسی صنعتی
بخش سوم فعالیتهای تجاری این شرکت با نام «رایانش شخصی بیشتر» شناخته می شود. محصولاتی مانند سری سیستم عاملهای ویندوز و محصولات زیر مجموعه ی آن ها، در این بخش قرار میگیرند. محصولات سختافزاری شامل تبلتهای معروف سرفیس، تجهیزات کامپیوترهای شخصی، لپ تاپهای سرفیس و کامپیوتر آل این وان سرفیس استودیو نیز در این بخش قرار دارند. آخرین محصولات و خدماتی که در این دستهبندی پشتیبانی میشوند، محصولات گیمینگ مانند سخت افزار ایکس باکس و تجهیزات جانبی و همچنین نرمافزارها و سرورهای بازی مایکروسافت هستند.
آخرین آمارهای ارائهشده از شرکت مایکروسافت، تعداد کارمندان آن را حدود ۱۲۴ هزار نفر در سرتاسر جهان گزارش داده است. درآمد سالیانه شرکت مایکروسافت طی آخرین گزارش حدود 90میلیارد دلار گزارش شده و ارزش این برند طی آخرین گزارشها و تحقیقات وب سایت فوربز، ۸۷ میلیارد دلار عنوان شده است. مایکروسافت در حال حاضر پس از اپل و گوگل، سومین برند با ارزش جهان است.
با سپاس از این که ما را تا پایان این مقاله همراهی نمودید. امیدواریم مطلب امروز ما در خصوص شرکت مایکروسافت برای شما مفید واقع شده باشد. در صورتی که برای محصول و یاخدمات خود نیاز به برنامه ریزی برای برندسازی و تبلیغات اینترنتی داشته باشید، با ما تماس بگیرید. شماره پشتیبانی: 09223896531