موفقیت در کسب و کار با تمرکز روی مشتری!
- کسب و کار اینترنتی
- تیر 5, 1396
در حقیقت مدیریت پروژه نرم افزاری در اصل و عملکرد تفاوتی با مدیریت پروژه در حوزه های دیگر ندارد. در واقع خود پروژه های نرم افزاری نیز دنیای وسیعی از نیازمندی ها را پوشش می دهند. بنابراین در برنامه ریزی که باید برای رسیدن به اهداف تعیین شده داشته باشیم متفاوت هستند.
یک سوال دقیق تر! اصلا پروژه چیست که ما به دنبال تعریف مدیریت پروژه نرم افزاری برای آن هستیم؟!
پروژه درواقع مجموعه ای از تلاش ها و برنامه ریزی هایی به صورت مقطعی است که به یک ارائه یک سرویس یا محصول نهایی و منحصر به فرد منجر می شود.
از آن جایی که برای هر پروژه شروع و پایانی باید وجود داشته باشد، این برنامه ریزی ها مقطعی هستند. از نظر این که پروژه شما یونیک یا همان منحصر به فرد است، باید این توضیح را اضافه کنیم که عملکرد شما در راهبری پروژه در واقع به صورت یک فرآیند خطی و روتین نیست.
با تعاریفی که برای شما داشتیم، مدیریت پروژه نرم افزاری در واقع مجموعه ای از تلاش ها و برنامه ریزی هایی است که باعث می شود پروژه شما با نیازمندی هایی که برای آن تعریف کردید، به ثمر بنشیند. فرآیند مدیریت پروژه نرم افزاری به صورت کلی به پنج فاز تقسیم بندی می شود:
برای پروژه های عمرانی، ساخت و ساز و بهینه سازی در شرکت ها مدیریت پروژه یک موضوع شناخته شده باشد. اما مسئله ای که می خواهیم به آن اشاره کنیم مدیریت پروژه نرم افزاری است. در واقع همانطور که ابتدای این مقاله هم برای شما گفتیم در اساس و ریشه، نرم افزار هم هیچ تفاوتی با دیگر رشته ها نخواهد داشت. درک اهمیت این موضوع به ویژه برای مدیران مشاغل سنتی که اکنون با روند سریع تحولات فروش و بازاریابی حداقل تصمیم به معرفی در فضای مجازی را گرفته اند، مورد اهمیت است.
اشکال اساسی در خصوص استفاده های تجاری از فضای مجازی برای مدیران کسب و کارهای سنتی به چند مورد باز می گردد. اول آن که در دسترس بودن امکانات راه اندازی اولیه به ویژه در طراحی سایت، راه اندازی شبکه های اجتماعی و معرفی اولیه، تصور سهل الوصول بودن کسب درآمد از اینترنت را برای آن ها به وجود می آورد.
دومین نکته فروشگاه های اینترنتی موفقی هستند که در چند سال اخیر در میان مردم راهی باز کرده اند و تجارت موفقی را رقم زده اند. شاید این سوال برای شما به وجود بیاید که فروشگاه های موفق اتفاقا عامل مشوقی در توسعه آنلاین کسب و کارهای سنتی است. و ما هم با شما موافقت داریم. اما نکته حائز اهمیت برای افراد غیر متخصص در آی تی این است که بیشتر آن ها به ظاهر موضوع از نظر تم و رنگ به کار رفته، طراحی یک سایت و محتوا گذاری اولیه توجه می کنند و برنامه ریزی و مدیریت پروژه قدرتمندی که در بطن همه این موارد به کار رفته تا آن سیستم خاص موفقیت لازم را کسب کند، توجهی ندارند. علت این امر البته عدم آشنایی با این حوزه است.
خیلی از صاحبان کسب و کار ها تصور می کنند تنها با طراحی سایت و یا حتی ارجاع با کلمات کلیدی حوزه خودشان به سایت درخششی در کسب و کارشان داشته باشند. در صورتی که این تفکر مطلقا نادرست است. درست است که سایت به عنوان یک ابزار بسیار موثر محسوب می شود. اما مجموعه عوامل دیگری نظیر توانایی در رقابت در قیمت، نحوه سرویس دهی، نحوه پاسخگویی کارکنان شما به مراجعین سایت، وجود یک برنامه مدون برای تبلیغات و در نهایت مدیریت صحیح آن که ما در اینجا به نام مدیریت پروژه نرم افزاری از آن یاد کردیم، به شما در موفقیت کمک می کند.
در این میان شاید مجموعه های اندکی باشند که اصولا به فکر برون سپاری مدیریت پروژه خود باشند. نظر شما در این مورد چیست؟ برون سپاری و کاهش بار مسئولیت شما در داخل مجموعه خودتان مناسب تر است؟ و یا کنترل بیشتر همه موارد تحت نظارت خودتان و با راه اندازی دپارتمان جدید و استخدام افراد متخصص آن حوزه موافق هستید؟ در صورتی که در این مورد نیاز به مشاوره پنتازوم داشتید، با ما تماس بگیرید.
علی صادقی
واقعا از زحماتی که برای درج مقالات آموزشی خیییلی پرکاربرد میگذارین، ممنونم.