استراتژی بازاریابی شرکت کوچک
- تبلیغات و بازاریابی, کسب و کار اینترنتی
- آذر 27, 1398
پرسونا چیست : هر کسب و کاری برای اینکه به موفقیت برسد باید شناخت کاملی از کاربران، مشتریان، مصرف کنندگان و همه افرادی که به نوعی با کسب و کار مرتبط هستند داشته باشد. در صورتی که این شناخت وجود نداشته باشد فعالیت های کسب و کار مانند تبلیغات، بازاریابی، ارائه خدمات و … با شکست مواجه خواهد شد.
در اینجا است که پرسونا اهمیت پیدا می کند. این ابزار به کسب و کارها کمک می کند تا شناخت بهتری از مشتریان و مخاطبان خود داشته باشد. همراه ما باشید تا بررسی کنیم که پرسونا چیست ، چه اهمیتی دارد و چگونه می توان یک پرسونا تهیه کرد.
خدمات مرتبط : آموزش بازاریابی اینترنتی (سطح 1)
پرسونا واژه ای است که در اغلب در حوزه های بازاریابی، دیجیتال مارکتینگ، بازاریابی محتوا، مدیریت ارتباط با مشتریان، مدل کسب و کار و حتی توسعه محصول استفاده می شود. اما این واژه می تواند برای کسب و کارهای سنتی نیز استفاده شود.
پرسونا را می توان به این صورت تعریف کرد که یک شخصیت سازی فرضی ولی کاملا مشخص و واضح از یک شخص می باشد که ممکن است مخاطب یا مشتری کسب و کار باشد. این شخصیت سازی فرضی باید با بخش گسترده ای از مشتریان یک کسب و کار تطابق داشته باشد.
پرسونا می تواند انواع مختلفی داشته باشد اما هدف کلی از آن ها یکسان است. از انواع پرسونا ها می توان به پرسونای مخاطب، پرسونای مشتری، پرسونای خریدار و … اشاره کرد.
پرسونا چیست
با مفهموم اینکه پرسونا چیست آشنا شدید. اما مسئله مهم این است که چرا باید از پرسونا استفاده کنید و چه نقشی در کسب و کار شما دارد.
پرسونا به شما کمک می تواند تا بتوانید به طور دقیق مشتری، مخاطب و تمام افرادی که به نوعی با کسب و کار شما مرتبط هستند بشناسید و اقدامات لازم برای جذب آن ها را انجام دهید.
مرتبط بخوانید : روندهای بازاریابی جدید: ترفندهای سال 2020!
همچنین تعیین پرسونا باعث می شود تا مشتریان ارزشمند خود را تعیین کنید. این گروه از مشتریان درصد بالایی از سود را برای کسب و کار شما خواهند داشت.
برای مشخص کردن پرسونا شخصیت فرضی را در نظر می گیریم که اطلاعات کاملی از او از جمله جنسیت، سن، علایق، تحصیلات و … می دانیم. این درجه از شناخت باعث می شود که ارتباط با مشتری هدفمندتر شده و در نهایت منجر به افزایش فروش شود. انتخاب صحیح پرسونا می تواند به تحقق یافتن اهداف کسب و کار کمک قابل توجهی کرده و بالعکس انتخاب نادرست می تواند انرژی، هزینه، برنامه ریزی و … را هدر دهد.
پرسونا چیست
شاید این سوال برای شما نیز پیش آمده باشد که طرز تهیه پرسونا چیست و چگونه می توان به راحتی یک پرسونا ایجاد کرد. در ادامه به چند مرحله اشاره خواهیم کرد که شما را در زمینه طراحی پرسونا کاربر راهنمایی می کند.
1.نگاه دقیق تری به داده های خود داشته باشید.
مرحله اول این است که نگاه دقیقی به داده های مرتبط به کاربران داشته باشید. شما باید اطلاعات کافی را در مورد کاربر جمع آوری نمایید و نیازهای او را در نظر بگیرید. سوالات شما باید درست طراحی شوند و اطلاعات اصلی را جمع آوری کنند. نیاز های کاربر و کسب وکار برای ایجاد یک پرسونا موفق و متعادل ضروری است.
مرتبط بخوانید : روش های بازاریابی حرفه ای : 7 نکته واقعا ضروری
2.الگوها را مشخص کنید.
هنگامی که داده ها را برای تجزیه و تحلیل جمع آوری می کنید، زمان آن است که الگو ها و گرایشها را شناسایی کنید. زمان آن رسیده که نگاهی نزدیکتر به دادههای جمع آوری شده بیندازید تا ببینید که آیا الگوهایی در این میان وجود دارد یا خیر. در این مرحله شما باید درک کنید که گروههای مختلف از افراد رویکرد متفاوتی دارند.
پرسونا چیست
3.یک پرسونا ایجاد کنید.
یک پرسونا شامل 5 جزء ضروری زیر می باشد :
عکس : برای هر یک از پرسونا ها یک عکس اختصاص دهید. این به شما کمک می کند تا راحت تر آن ها را شناسایی کرده و به خاطر بسپارید. برای مثال می توانید از یک تصویر جوان و یا پیر استفاده کنید که نشان دهنده سن در یک پرسونا باشد.
نام : برای هر پرسونا یک نام تعیین کنید.
توضیح : شما می توانید خلاصه ای از پرسونا را در این قسمت وارد کنید. توضیحات می تواند شامل چندین هدف و نتیجه اقدامات کاربر باشد.
مشکلات : هر پرسونا مشکلات متفاوتی دارد. همه آن ها را در این بخش جمع آوری کنید تا خلاصه ای از مشکلات را داشته باشید.
4.آن را به اشتراک بگذارید.
پرسونا تا زمانی که آن را با تیم خود به اشتراک نگذارید ارزشی ندارد. اعضای تیم شما باید با پرسونای اولیه شما آشنایی داشته باشند. این به شما کمک می کند تا در مورد مشکلات اصلی کاربران هدف خود به روز باشید. سعی کنید پرسونای ایجاد شده را با تمام اعضای تیم خود به اشتراک گذاشته و با آن ها مشورت کنید.
تهیه پرسونا یک گام مهم در فرآیند تولید محتوا است. با پرسونا می توانیم محتوا را متناسب با بازار هدف خود تولید کنیم.
بعد از ایجاد پرسونا شما می توانید محتوایی تولید کنید که منتاسب با مخاطبین شما بوده و برای آن ها جذابیت داشته باشد. همچنین محصولات خود را به نحوی ایجاد کنید که نیازهای پرسوناهای مختلف را پوشش دهد. بازاریابی خود را هدفمندتر انجام داده و راه های ارتباطی را انتخاب کنید که کاربران ترجیح می دهند. این مراحل به شما کمک می کند تا بتوانید گام مهمی در جهت رسیدن به اهداف و موفقیت کسب و کار خود بردارید.
برای مشاوره رایگان برای بازاریابی و تبلیغات همین الان می توانید با کارشناسان پنتازوم تماس حاصل فرمایید یا در تلگرام پیام ارسال کنید. (برای
لینک مستقیم تلگرام فیلترشکن را روشن کنید)
شماره مستقیم پشتیبانی : 09223896531